Welkom op Vakantiesites.com

Agritoerisme | Brochures | Campings | Cruises | Hotels | Jeugdvakanties | Kamperen
Landeninformatie
| Lastminutes | Reisbeurzen | Reisgidsen | Reisbureaus
Reistips
| Reisverslagen | Reizen | Routeplanners | Vakantie boeken | Vakantiewoningen Autovakantie | Vliegreis | Vliegtickets | Weekendje weg | Wintersport
BelgiŽ  Duitsland  Frankrijk  Griekenland  ItaliŽ  Nederland  Portugal  Spanje  Turkije  Alle landen

Hoofdpagina     Sitemap     Vakantienieuws

Uw link aanmelden     Informatie     Favorieten

MaleisiŽ

MaleisiŽ is een vriendelijk, mooi, cultureel rijk land en een die veel waar voor je geld biedt om heen te reizen Het is tegelijk modern genoeg om comfortabel te verblijven en vol natuurlijke schoonheid. 

Cultuur en Kunst: De mix van culturele invloeden in MaleisiŽ is het resultaat van eeuwen van immigratie en handel met de buitenwereld, met name Arabische landen, China en India, maar elke cultuur is grotendeels intact gebleven. Traditionele tempels, kerken en  moskeeŽn bestaan naast elkaar. 

MaleisiŽ biedt ook een aantal zeer speciale activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld de grootste grot van de wereld in het buitengewone Sarawak Gunung Mulu National Park, of maak een duiktrip in de tropische wateren van het schiereiland MaleisiŽ en Borneo, waar u enkele van de beste duiklocaties van de wereld kan vinden. Een bezoek aan het regenwoud van MaleisiŽ moet hoog op de lijst staan voor iedereen die affiniteit heeft met de natuur, het Maleisische regenwoud is uniek in de wereld, en de oudste op de planeet.

MaleisiŽ is een geweldige plek om van eten en drinken te genieten. Maleisische voedsel is een multiculturele samensmelting van Maleis, Indisch, Chinees en een beetje Peranakan, en dit crreŽrt uniek voedsel dat niet alleen kleurrijk en kruidig is, maar ook ronduit lekker. 

MaleisiŽ heeft een breed scala van accommodatie tegen concurrerende tarieven. 6-Sterren, middenklasse, budget hotels, jeugdherbergen, strandchalets en timeshare appartementen zijn slechts enkele van de soorten accommodaties.

Voor de meeste toeristen zijn de bezienswaardigheden in MaleisiŽ het belangrijkste. De enorme diversiteit, rijke cultuur en geschiedenis maken MaleisiŽ een van de rijkste historische landen in de wereld. Hoewel de Maleisische steden als Malakka en de genereuze gastvrijheid van de Maleisiers de moeite waard zijn te ervaren, zijn er vele andere exotische activiteiten. We vermelden hier de meest fundamentele en opwindende.

Een bezoek aan het regenwoud
Voor de meeste toeristen vormen de regenwouden van MaleisiŽ een soort mystiek vermengd met het plezier-element. De regenwouden van MaleisiŽ worden beschouwd als de oudste bestaande regenwouden op de planeet. Daarnaast kan men ook excursies maken naar de vele nationale parken in MaleisiŽ of gaan voor een nacht of dag safari. De dieren in het wild in de bossen van MaleisiŽ, gigantische bloemen, grote bomen, vreemde insecten - het is allemaal ongekend, een natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de regenwouden van MaleisiŽ. 
Taman Negara is een van de oudste nationale parken in MaleisiŽ en is gelegen op de heuvels van Pahang. Dit nationaal park herbergt 10.000 en meer soorten planten, 350 vogelsoorten en talloze andere dieren en insecten. Mensen met een avontuurlijk hart kunnen deelnemen aan trekkings, raften, vissen en andere dergelijke activiteiten. Houten hutten bieden de bezoekers een overzicht op olifanten, herten, tapirs, tijgers enz.

Duiken in MaleisiŽ
MaleisiŽ heeft de beste plekken om te gaan duiken. Diepzeeduiken biedt de toerist spannende attracties - duiken met walvishaaien, ondergrondse koraal, scheepswrakken van WOII en zo verder. De wateren van de regio zijn zo helder dat er 100% zicht kan worden ervaren op verschillende gebieden. Een toerist kan een bezoek brengen aan een van de vele eilanden van MaleisiŽ en genieten van het uitzicht van het heldere en rustgevende zeewater. 

Winkelen in MaleisiŽ
Hoewel er veel aanbod voor avonturiers is in MaleisiŽ, is het winkelcentrum een speciale attractie voor de meeste toeristen, vooral vrouwen! Prachtige modieuze kleding, kunst en electronica tegen lage prijzen.

Bezoek een longhouse
Leven onder de inboorlingen is een hele ervaring voor de meeste mensen. De rivieren van Sarawak en Sabah bieden de toeristen een kans om tijd (of meerdere dagen) door te brengen met de inboorlingen in hun lange huizen. Bijna het hele dorp is ondergebracht in deze lange huizen. De mensen leven op de gewassen en de genade van de bossen. De bewoners zijn uiterst vriendelijk en gastvrij en iedereen kan leven met deze mensen zo lang als ze willen en men vraagt er niets voor terug. Echter, voor toeristen, is het altijd goed om een aantal kleine geschenken mee te nemen als een gebaar van vriendelijkheid. De meeste toeristen kunnen gaan met een lokale gids die kan vertalen en rondleiden. Verschillende van de Maleise dorpen zijn gebouwd op het water langs de palen.

Adventure Tours
Het avontuur van het verkennen van grotten, vooral wanneer ze zijn oude, is te spannend. MaleisiŽ biedt hetzelfde aan de toeristen en hoe. MaleisiŽ is expliciet gezegend met grootste van de wereld grot kamer en de langste grot passage in Zuidoost-AziŽ. Deze buitengewone grotten zijn te vinden in Sarawak in een van zijn nationale parken, Gunung Mulu National Park. Afgezien van deze, de meeste nationale parken in MaleisiŽ zijn rijk met de verbazingwekkende netwerk van de kalkstenen grotten. Er zijn diverse touroperators die rondleidingen onder de diepten van deze grotten. Spelunking in MaleisiŽ maakt voor een van de meest buitengewone sport, die een one-of-a-kind ervaring voor de meeste toeristen. 

Eilanden en stranden van MaleisiŽ
Hoewel we een aantal dingen over MaleisiŽ hebben besproken, missen we nog een van de belangrijkste en meest fascinerende aspecten van MaleisiŽ - zijn eilanden en stranden. Voor de meeste toeristen, is MaleisiŽ symbool voor blauw helder water, zonnen en watersporten. Men kan genieten op het zwarte zand stranden zoals die van Pantai Pasir Hitam of de goede kiezelstranden zoals de Pantai Batu Kerikil. Afgezien van de psychedelische stranden van MaleisiŽ, zorgen de kleine eilanden ook voor een geweldige ervaring. MaleisiŽ is overvloedig met honderden eilanden. In plaats van het witte zand, bieden de Maleisische stranden goudkleurig zand. Cruise langs de wateren en ontdek de nieuwe eilanden rond in MaleisiŽ, terwijl u geniet van de spannende watersporten zoals snorkelen, duiken, paragliden, onder zee wandelen en ga zo maar door.


Reisorganisaties

Shoestring
- Is reizen je passie? Ga dan met Shoestring op avontuur! Actieve rondreizen met optimale vrijheid - vol afwisseling in 70 bestemmingen over de gehele wereld.

Koning Aap - Heb je heel veel reisplannen? Kies dan uit ťťn van onze meer dan 150 bestemmingen en ga ťcht op reis. Koning Aap organiseert reizen voor groepen en individuele reizigers.
Kras Vakanties
- Altijd al een verre reis willen maken. Bij Kras boekt u online en voordelig naar tientallen bestemmingen wereldwijd.
Van Verre Reizen
- Specialist in verre reizen op maat naar Indonesie, Thailand, Cambodja, Maleisie, Vietnam, Laos, China en Tibet.
Kuoni - Actieve rondreizen wereldwijd. ĎíDe andere manier van reizeníí is er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis.
(Nieuw)
Maleisie Online
- Bouw je eigen reis door Azie, Afrika, Latijns Amerika, Oceanie en Middellandse Zee met de reisspecialisten van Riksja. (nieuw!)
De Jong Intra Vakanties - Een breed assortiment met mooie en goed geprijsde reizen.
Vakantiestunt - Verre reizen naar vele bestemmingen.
Club Med - Bij Club Med kunt u genieten van een luxe all inclusive vakantie. Ieder moment van de dag is er iets te beleven. Eigen resorts (Clubdorpen) op de mooiste plekjes op aarde, bieden ze de ultieme all-inclusive vakantiebeleving voor iedereen. (nieuw!)
 

Toeristische informatie
Zoover - Praktische reisinformatie en beoordelingen van accommodaties en bestemmingen.
Cheqqer
- Lees de onafhankelijke beoordelingen van plaatsen en accommodaties.
TravelSource - Reisverslagen

Bezoek Maleisie  - Alles over de cultuur, eten en drinken, gezondheid, grensformaliteiten, het weer, enz.
Reisadvies
- Van het Min. van Buitenlandse Zaken.
Maleisie.be - Algemene en nuttige informatie over fascinerende bezienswaardigheden in MaleisiŽ als ook Singapore. Een ruim aanbod aan reistips en themas ter voorbereiding op de verre reis naar MaleisiŽ.
Veelzijdig Maleisie - Alles over het fantastische vakantieland Maleisie. Ruim 400 paginaís met tips en uitgebreide reisinformatie; veel zelfgemaakte fotoís en videoís en daarbij een actief forum waar reizigers met hun vragen terecht kunnen. (Nieuw!)
Landenkompas - Belangrijke en nuttige (reis)informatie. (Nieuw!)
Malariakaart MaleisiŽ
Forum

Reisverslagen van Jerry
- Reisverslag Oost MaleisiŽ

Hotels
Overzicht van hotel aanbieders.
Travelsource - Via het on-line hotelreserveringsysteem heeft u direct en eenvoudig toegang tot vele hotels.

Vliegtickets

Travelsource tickets - Aanbieders van vliegtickets.

Vliegfabriek
- Boek uw vlucht online. Onze vliegtarieven database behoort tot een van de grootste in de reiswereld.

Arke
- Voordelige vakantievluchten en lijndiensttickets vindt u ook bij Arke.

Hoofdpagina

Contact | Suggestie | Informatie | Voeg toe aan favorieten | Vertel een vriend | Disclaimer

 Copyright © 2001-2010 by R.A. Klunder - Vakantiesites